همانگونه که دیوار قبل از رنگ نیاز به آماده سازی دارد، برای نصب کاغذ دیواری نیز باید ابتدا دیوار را آماده کرد. آماده سازی دیوار که به زیر سازی معروف است شامل برطرف کردن سوراخ ها و خرابی های گچ دیوار می شود به گونه ای که دیوار کاملا صاف و یکدست شود. علاوه بر این، هر جنس دیواری برای چسباندن کاغذ دیواری مناسب نیست. به عنوان مثال دیوارهای گچی نسبت به دیواری های سیمانی یا چوبی پذیرش بهتری برای کاغذ دیواری دارند.
کاغذ دیواری کاربرد خاص خود را دارد. به عنوان مثال اگر در داخل حمام استفاده شود، حتی اگر کاغذ دیواری ضد رطوبت باشد، پس از مدت کوتاهی به دلیل رطوبت محیط چسب زیر کاغذ دیواری از بین می رود و خیلی زود خراب می شود. بهتر است از کاغذ دیواری در محیط خشک استفاده کرد.
از دیگر نکاتی که قبل از نصب کاغذ دیواری باید به آن دقت کرد، ابعاد دیوار است. اگر طول و ارتقاع دیوار کم باشد، بسیاری از نقش و نگارهای کاغذ دیواری بریده می شود و طرح آن به خوبی نشان داده نخواهد شد. طرح کاغذ دیواری ها بجز کاغذ دیواری های پوستری، تکرار شونده است. بنابراین بهتر است دیواری انتخاب شود که فضای کافی برای تکرار چند بار طرح کاغذ دیواری داشته باشد. هر چه طرح کاغذ دیواری درشت تر باشد، دیواری که روی آن نصب می شود نیز باید بزرگ تر باشد.
علاوه بر دیوار و سقف که کاربری های معمول کاغذ دیواری است، می توان کاغذ دیواری را در داخل کمد، کتابخانه و روی قاب پنجره نصب کرد.